Бон шанс, инспекторе!

Действието се развива през 30-те години на ХХ век в малък провинциален български град.
Хората живеят кротко, но ежедневно стават дребни кражби, които кметът на града смята за напълно в реда на нещата.
Но когато от местната банка са откраднати осем милиона лева, всички са хвърлени в смут.
За някои това е повод за притеснение, а за други – повод за радост. Сред вторите е криминалният инспектор и бивш професионален измамник Тюхчев.
С хитрите си и комични методи той успява да разобличи местния големец – Велизар Каракушев, чийто баща става министър.
Това обаче кара Тюхчев да прикрие истината и той взема част от парите, като в края на филма стреля по отражението си в огледалото.

Гледай

Последният ерген

Художникът Цоков, последният ерген в квартала, предприема
решителна стъпка в своя живот — да се ожени. Оказва се, че преди това той трябва да води малка война
с родителите на любимото момиче, които търсят по-подходяща партия за дъщеря си. Малко остава родителите да спечелят битката.
Изправен пред възможността да го разделят с любимата,
Цоков прибягва до помощта на свой близък приятел полковник.

Гледай

Адио, Рио

Арх. Стоев спечелва конкурс за проект в Рио де Жанейро. Всичко върви добре, докато той не разбира, че директорът му ще замине вместо негов способен колега. Измъчван от угризения как да постъпи и подтикван от жена си да избере пътуването вместо да се откаже, той най-накрая склонява. Връщайки се у дома, върху колата му пада един труп. Каквито и опити да прави, не може да се отърве от този труп. Постепенно архитектът разбира, че и други хора имат същия проблем. Оказва се, че това е трупът на някогашната им чиста съвест и всеки се сдобива с него, когато започне да лъже или отстъпва от принципите и истината.

Гледай

От нищо нещо

Известен столичен журналист отива на гости на своя съученик Панчо в провинцията. Панчо е отишъл в града и съпругата му трябва да посрещне госта. Под любопитните погледи на съседите двамата очакват домакина пред трапезата. Неловкостта между тях се засилва. Как ще спят под един покрив? Какво ще кажат хората? Умореният гост е готов да преспи в плевнята. През нощта, изплашен от биволицата, журналистът пада в изкопа за кладенец. На разсъмване стопанката го открива и в желанието си да му помогне също пада в дупката. Когато Панчо си идва и намира приятеля си и жена си в ямата, той е потресен. Разяждан от ревност, той е готов да пренебрегне приятелството, с което се е гордял. Панчо не може да повярва, че кротката биволица е изяла ризата на приятеля му и той от уплаха е паднал в ямата. Затова решава да я заколи, за да открие в стомаха ѝ доказателството за неопетнената семейна чест. Селото се готви за пир... Журналистът, проклинайки се за главоболията, които е създал, се измъква през прозореца...

Гледай