Документални

Легендата

Филмът "Легендата" е посветен на Нешка Робева, която има огромен принос българската художествена гимнастика и е уважавана от малки и големи. Безспорно заслужения документален филм е посветен на нейната 70-годишнина, а материалите за него за събирани в продължение на 15 години.

Няма намерени епизодиПодобни предавания


Аватар:Легенда за Анг

сез. 3, приключенски, екшън, анимация, 2005 Затъмнението е започнало и бандата има няколко минути, за да влезе в подземния бункер, да намери и победи Озай

Крал Артур: Легенда за меча

Младият и разхайтен Артур не знае, че го очакват славни дела и кралски престол... Филмът пресъздава класическата легенда за Екскалибур, проследявайки пътят на израстването на Артур от улиците към кралския трон. Когато бащата на малкия Артур е убит, чичото на Артур – Вортигерн узурпира короната. Лишен от първородното си право и без да знае потеклото си, Артур израства сред задните улички и уличните банди на града. Но когато успява да извади меча от камъка, животът му се преобръща и той е принуден да приеме полагащото му се място на предводител. Започва да разбира магическото си оръжие, справя се със своите демони, присъединява се към въстанието на призрачната Гуиневир и обединява народа си, за да свали диктатора.

Легенда за пианиста

Разказва се историята на изоставено на борда на презокеански пътнически кораб бебе. Екипажът започва да нарича малкото момче с името "1900" – годината на неговото раждане. Момчето израства на борда, наблюдавайки безкрайния поток от пътници, преминаващ край него. През дългите самотни нощи, когато балният салон е празен, 1900 сяда зад свободния роял. Постепенно той се превръща във виртуоз на инструмента, а славата му се разнася отвъд пристанищата, където хвърля котва плаващият му дом. Мистерията около него се засилва, когато се разбира, че младият вече мъж никога не е напускал "своя" кораб.

Легенда за Белия глиган

Действието отново се развива в познатия "Санаториум за лечение на детското затлъстяване" на брега на река Дунав. Илко, Емил и Ярослав заедно с останалите дебеланковци са подложени на глад и салатени диети от страна главния лекар Стоянов, медицинската сестра Деница и физкултурника Пончев. В трудните моменти, храна и подкрепа на малките смелчаци отново дава старият рибар Бай Ангел. Пълничките, но изобретателни деца полагат неимоверни усилия да спасят от посегателство изключително ценно, златно Римско съкровище. Алчните иманяри, представащите се за археолози решават, че могат безнаказано да използват детския труд за свои цели. В помощ на малчуганите се появява и митично чудовище — Белият Глиган, пазителят на съкровището.