Филми

Пътят към Русия

Няма намерени епизодиПодобни предавания

Пътят към слънцето или до Серес и обратно

няма описание

Нинджа 2: Пътят на отмъщението

Спокойният живот на майстора по бойни изкуства Кейси Бауман е разбит, когато бременната му съпруга е убита. С помощта на един мъдър сенсей, той успява да проследи убиеца от Осака до Банкок. Единствената му улика е отличителния знак на удушаване с бодлива тел по телата на жертвите. Борейки се да отмъсти и да оцелее, Кейси усъвършенства своите бойни умения до следващо ниво, за да се превърне във воин, достоен да се нарече нинджа. Неочакван обрат му показва обаче, че тази битка е само началото и той не може да вярва на никого.

Пътят на Халима

Действието започва в Босна през 1977г. Мюсюлмани и православни христиани живеят заедно, но общностите не се мешат. Халима е женена за Салко, но нямат деца. Халима има брат – Алдо, който има син и дъщеря Сафия. Сафия се залюбва с един христанин – Славомир и забременява от него. Баща й обаче е против и е готов да я убие. Бащата на Славомир не е против, но изпраща сина си в Германия. Сафия ражда син, но го дава на леля си Халима, а всички останали знаят, че бебето е починало при раждането. Славомир се връща от Германия и отвежда Сафия. След 23 години и след войната в Югославия, Халима търси съпруга и сина си. Останките на мъжа й са намерени в масов гроб, но за да й дадат костита на Мирза трябва да даде проба за ДНК. Но Халима не може, защото Мирза е син на Сафия. Халима отива при племеницата си и я моли да даде проба, но Сафия отказва. В дома на Сафия Халима вижда една снимка на мъжа й Славомир и си спомня, че той е от войниците – сърби, отвели и убили мъжа и сина й. След войната Славомир се е пропил и веднъж Сафия не издържа и заминава при леля си . Дава кръв и костите на Мирза са върнати на леля й. Но се оказва, че Славомир, принуден от другарите си, е убил сина си и Салко. Сафия му занася в кръчмата снимката на детето и Славиомир се застрелва. Сафия задно с трите си дъщери се връща в родния си край, на погребението на сина си. Баща й я приема.

Пътят на буквите

Пътепис във времето и пространството, който започва през ІХ век и стига до днешните отражения на мисията на Кирил и Методий. Защо делото им е толкова значимо за всички славянски народи в най-важните моменти от тяхната история до днес? Кой е Св. Методий – помощник и сподвижник на по-малкия си брат Константин Кирил или исторически покръстител на българи, словаци, чехи и поляци? Отговор търсят учени от различни държави, както и артисти, пазители на храмове и легенди, деца, които срещаме по пътя на Кирил и Методий и създадената от тях писменост.

Пътят към Русия

еп. 22