Филми

Проклятието на Тутанкамон

Археологът Дани Фриймонт е известен с налудничавите си теории за пирамидите, Атлантида, извънземните цивилизации и най-вече египетската "Книга на мъртвите".Фриймонт е сигурен, че е открил Смарагдовата табла – артефакт, за който се знае, че съдържа огромна мощ. Според легендите той е скрит в последния дом на Тутанкамон. Единственият, който вярва на Фриймонт е археологът с престъпен ум Морган Синклер. Фриймонт ще предприеме рисковано пътуване в "Долината на царете", към гробницата на Тутанкамон. То ще промени света завинаги или ще го унищожи.

1:25:00

29.06.2024 / 09:30 част 2 - мини-сериал, приключенски, фентъзи, ужаси, САЩ, 2005, През 1922-а се пише археологическа история, с откриването на първата гробница на египетски фараон, в която има нещо, неоткривано дотогава в съвременната история - запазена мумия на фараон, който е бил само 17-годишен. Какво е било нужно, за да може момче, коронясано на 9 години, да достигне върховна власт в древни времена? Защо животът му е приключил толкова рано и толкова внезапно? Какво е станало с красивата му жена Анхесенамум? Защо всички жени от фамилията на момчето са били мъртви, преди Тут да се възкачи на трона? Това е Тут: Детето-крал, драматичен минисериал, толкова исторически и впечатляващ, колкото живота, който показва. Това е най-високото достижение в зрелището, грандиозността и ингригата.

1:25:00

29.06.2024 / 08:05 част 1 - мини-сериал, приключенски, фентъзи, ужаси, САЩ, 2005, През 1922-а се пише археологическа история, с откриването на първата гробница на египетски фараон, в която има нещо, неоткривано дотогава в съвременната история - запазена мумия на фараон, който е бил само 17-годишен. Какво е било нужно, за да може момче, коронясано на 9 години, да достигне върховна власт в древни времена? Защо животът му е приключил толкова рано и толкова внезапно? Какво е станало с красивата му жена Анхесенамум? Защо всички жени от фамилията на момчето са били мъртви, преди Тут да се възкачи на трона? Това е Тут: Детето-крал, драматичен минисериал, толкова исторически и впечатляващ, колкото живота, който показва. Това е най-високото достижение в зрелището, грандиозността и ингригата.

1:25:00

25.06.2024 / 08:30 част 2 - мини-сериал, приключенски, фентъзи, ужаси, САЩ, 2005, През 1922-а се пише археологическа история, с откриването на първата гробница на египетски фараон, в която има нещо, неоткривано дотогава в съвременната история - запазена мумия на фараон, който е бил само 17-годишен. Какво е било нужно, за да може момче, коронясано на 9 години, да достигне върховна власт в древни времена? Защо животът му е приключил толкова рано и толкова внезапно? Какво е станало с красивата му жена Анхесенамум? Защо всички жени от фамилията на момчето са били мъртви, преди Тут да се възкачи на трона? Това е Тут: Детето-крал, драматичен минисериал, толкова исторически и впечатляващ, колкото живота, който показва. Това е най-високото достижение в зрелището, грандиозността и ингригата.

1:25:00

25.06.2024 / 07:05 част 1 - мини-сериал, приключенски, фентъзи, ужаси, САЩ, 2005, През 1922-а се пише археологическа история, с откриването на първата гробница на египетски фараон, в която има нещо, неоткривано дотогава в съвременната история - запазена мумия на фараон, който е бил само 17-годишен. Какво е било нужно, за да може момче, коронясано на 9 години, да достигне върховна власт в древни времена? Защо животът му е приключил толкова рано и толкова внезапно? Какво е станало с красивата му жена Анхесенамум? Защо всички жени от фамилията на момчето са били мъртви, преди Тут да се възкачи на трона? Това е Тут: Детето-крал, драматичен минисериал, толкова исторически и впечатляващ, колкото живота, който показва. Това е най-високото достижение в зрелището, грандиозността и ингригата.