Филми

Момичето, което яздеше китове

Млада майка умира, докато ражда близнаци. Момчето също умира, но момичето оцелява. Бащата Пороуранги напуска страната, за да избяга от мъката си. Малката Пай живее при баба си и дядо си – Коро и Нани Флауърс. Коро е обсебен от идеята за мъжки наследник, който да поведе рода към бъдещето. Когато Пороуранги се връща от Германия с бременната си приятелка, в изблик на гняв Коро прогонва и него, и Пай. Тя обаче не жилае да си тръгне и иска да се докаже пред дядо си като равна на момчетата.

2:00:00

08.07.2024 / 10:40 семеен, драма, 2002, режисьор: Ники Каро, в ролите: Кийша Касъл-Хюз, Равира Паратене, Вики Хотън, Клиф Къртис и др. На източното крайбрежие на Нова Зеландия, хората от племето уангара вярват, че тяхното настояще зависи от историята отпреди хиляди години и най-вече от предшественика Пайкеа, спасен на гърба на акула, падайки от кануто. Оттогава вождовете на уангара се възприемат като негови преки наследници. 11-годишната Пай, потомка на патриархално новозеландско племе, вярва, че е предопределeна да бъде новият спасител, но дядо й Коро се придържа към мъжката традиция. Пай обича Коро повече от всекиго на този свят, но трябва да воюва с него и с миналото, за да изпълни своята карма.

2:00:00

29.06.2024 / 09:10 семеен, драма, 2002, режисьор: Ники Каро, в ролите: Кийша Касъл-Хюз, Равира Паратене, Вики Хотън, Клиф Къртис и др.nНа източното крайбрежие на Нова Зеландия, хората от племето уангара вярват, че тяхното настояще зависи от историята отпреди хиляди години и най-вече от предшественика Пайкеа, спасен на гърба на акула, падайки от кануто. Оттогава вождовете на уангара се възприемат като негови преки наследници. 11-годишната Пай, потомка на патриархално новозеландско племе, вярва, че е предопределeна да бъде новият спасител, но дядо й Коро се придържа към мъжката традиция. Пай обича Коро повече от всекиго на този свят, но трябва да воюва с него и с миналото, за да изпълни своята карма.