Документални

Корените на музиката в Индия

В Аймер, Сумик се среща с група кауали, които го канят да свири във впечатляващата Аймер Шариф Дарга. Той отива непоканен на сватба, забива с племенни барабанисти, бяга от полицията и открива група певици, които никога не са излизали от селото си, но биха искали да пътуват и да пеят в градовете.

30:00

28.05.2024 / 19:45 В най-стария град на света - Варанаси - Сумик изследва квартал, който е създал пет поколения класически майстори. Той се среща с вдовици, които са посветили живота си на бог Шива, и млад барабанист с огромен талант. Отдадеността на замиращи класически изкуства е трудна в този безвременен град на религия, традиции и въздигащи се търговски интереси.

35:00

28.05.2024 / 19:10 Високо в източните планини на Индия, Сумик среща племената нага. Те му показват своите загадъчни обичаи, танци и традиции на лов на глави. Те са част от уникалната им идентичност, която е на ръба на изчезване, но нага искат да я запазят.

30:00

27.05.2024 / 19:50 В Аймер, Сумик се среща с група кауали, които го канят да свири във впечатляващата Аймер Шариф Дарга. Той отива непоканен на сватба, забива с племенни барабанисти, бяга от полицията и открива група певици, които никога не са излизали от селото си, но биха искали да пътуват и да пеят в градовете.

30:00

27.05.2024 / 16:05 Сумик пристига в града на радостта Калкута, за да търси музикалните си корени. Със своя екип обикаля селцата в издирване на пътуващи бардове, известни като баули. Пътуването го отвежда дълбоко в обеднялата провинция, където старец пее в порутения си дом. Тези музиканти са водени от дълбока вяра и духовна издръжливост. Дъщерите им също пеят, а децата учат уроци чрез прости думи.