Филми

Островът

Млада съвременна двойка в Париж, Данийл и Софи са в капана на модерните фрустрации, от които връзката им постепенно блокира. По-витална, Софи предлага стимулиращо пътешествие-изненада до България. Изненадата е много по-голяма, защото тя не знае, че пътуват към родината на Данийл, с което изважда първата несподелена истина между тях. Той е осиновен сирак, незавръщал се в България от години. Обезпокоени от шумните черноморски плажове, двамата търсят уединение на изолиран остров. Първоначално, атмосферата там ги сближава, а впоследствие поставя нови изпитания пред любовта им, която се оказва по-малко уязвима от условията отвън, отколкото от собствените им страхове и импулси... Островът, на който се намират, е вътре в тях – малко обитаем и малко познат... /Автор: Златна Романова/

Няма намерени епизоди


Подобни предавания

Островът на Пиетро

сериал

АРТКЛУБ: ОСТРОВЪТ НА БЕРГМАН

биографичен документален, Швеция, 2004 г., реж. Мари Нюрерьод Начало Новини Премиери ТВ Програма Контакти Основна карта на сайта Назад към съдържанието Назад към главното меню За да използвате този сайт, трябва да разрешите JavaScript

Островът на магаретата

При 6000 магарета на 24 000 жители, остров Ламу край Кения определено държи световния рекорд. Ситуацията е породена от тесните улички, по които не могат да преминат коли. На острова има само два автомобила и единият е на клиника за магаретата. Животните са от пейзажа и се използват за превоз на хора и товари. Има и много известно състезание с магарета, което се провежда веднъж годишно.

Леопардите от Острова на изсъхналото дърво

Елате на незабравимо пътешествие в живота на три леопарда - Мосео, млада майка, която е родила две малки по време на изобилието на лятото. Тя е самотничка по природа и сама се справя с родителските грижи. Буда е доминантният мъжки леопард на острова. Той е баща на малките на Мосео, но не предлага нито защита, нито подкрепа. И за капак на всичко, нейният по-голям син Типа все още споделя същата територия, конкурира се за храна и представлява заплаха за новите й малки.

Островът на сините птици

Металотърсача издава сигнал и приятелите намират капак, водещ до подземна пещера. При спускането стълбата се чупи и долу остават Мани, Габи и Ники. Алекс хвърля мрежа, за да се изкачат, но тя пада заедно с Мани, който си чупи глезена. Габи и Ники трябва да стоят неподвижно, защото са настъпили мина. Налага се Алекс да доплува обратно, за да доведе помощ. Но Алекс не може да плува и се бои от водата. През това време родителите им са много обезпокоени и отиват при Зоица, но тя не им казва нищо.