Филми

Великолепната петорка 2

Приключението на петимата приятели е свързано с легенди за средновековния манастир на матилените. В него се пазел най-ценния смарагд на света, амулет на манастира. През 16 в. заради нападение монасите го поверяват на мъж с прякор Черната котка. Оттогава смарагдът изчезва. Но случайността изпраща децата на мястото, където е скрит.

Няма намерени епизодиПодобни предавания


Великолепната петорка 3

По време на ваканция на екзотичен остров , докато се гмуркат, петима приятели откриват мистериозен компас в потънал кораб. Според местното момиче Джо компасът е ключът към пиратско съкровище. Те научават, че инвеститор смята да построи ваканционен парк в залива. Затова семейството на Джо ще бъде прогонено. Приятелите решават да потърсят пиратското съкровище, за да го използват за спасяване на дома на Джо. При търсенето на съкровището попадат на гангстерската двойка Каси и Ник и трябва да се защитават от тях.

Великолепната петорка 4

Бащата е признат и много способен археолог. В музея му са изложени три мумии на египетски фараони. В една от тях откриват изключително ценен амулет. Предполага се, че и в другите има. Той трябва да замине за Кайро и децата тръгват с него. Когато пристигат се оказва, че има хора, които с цената на всичко искат да се доберат до амулета. Започва жестоко преследване.

Великолепната петорка и Долината на динозаврите

Леля Фани пътува с петимата приятели за сватбата на братовчед си. Но по пътя приключението започва с повреда на колата. Налага се да спрат в малко селце. Децата посещават местния природонаучен музей, където е изложена сензационна находка на кости от неизвестен досега вид динозавър. Запознават се и със странния Марти Бах. Младият мъж им разказва за долината, където баща му (починал наскоро) е открил напълно запазен скелет на динозавър, но никой не иска да му повярва. Но Марти без да иска счупва рамка на снимка и открива отзад координатите на долината на динозаврите. Същата нощ той е нападнат и кодът на баща му е откраднат. Полицията не предприема нищо. Петимата трябва да помогнат на новия си приятел. В крайна сметка успяват да спасят скелета на динозавъра и репутацията на новия си приятел и неговия баща.