Документални

Посолство на животните

Дилемата пред всеки парк за диви животни през 21-ви век е как да привлече и образова посетители, докато поддържа първокласни условия за животните и провежда научни изследвания и защита на околната среда. На Канарските остров, един зоопарк превръща това в изкуство. За последните 2 години парк Лоро е избран за най-добър зоопарк в света от абонатите на Трип Адвайзър, заради най-добрите възможни защита на животните и опазване на околната среда. Той вече е смятан за по-популярен от престижните зоологически градини в Сан Диего, Сингапур, Прага, Честър и Сейнт Луис.

30:00

26.11.2023 / 21:30 Повече от година екипът в парк Лоро чака едно огромно събитие. Глухата орка Морган ще роди за първи път. Залогът е огромен и всички стискат палци, докато се случва най-големия природен феномен в историята на зоопарка.

30:00

26.11.2023 / 20:30 Повече от година екипът в парк Лоро чака едно огромно събитие. Глухата орка Морган ще роди за първи път. Залогът е огромен и всички стискат палци, докато се случва най-големия природен феномен в историята на зоопарка.

30:00

26.11.2023 / 20:00 Пандата Поси и сакито Сантяго имат проблеми със зъбите. Зъболекарят дойде, но носи добри и лоши новини. Добрата е, че никой от тях няма да плаща. Лошата е, че идва с огромни клещи! Чували ли сте за зеленогърлата ара, спасена от изчезване, която сложи начало на нова мода? Парк Лоро има новини от Боливия и от първия ред на местното модно изложение.

30:00

25.11.2023 / 20:30 Горилата Убонго има огромна рана на крака си. Но как се лекува 200-килограмова горила с ранен крак? Както става ясно, много внимателно. Екипът ветеринари е подложен на изпитание, докато се бори с проблема. Чували сте за кравеферми и птицеферми - ами за коралови ферми? Естер и нейният екип ще ни отведат зад кулисите на новата атракция. Виждали ли сте как се къпе ленивец? Малко хора са виждали. Но през лятото в Тенерифе не само туристите търсят как да се охладят.

30:00

25.11.2023 / 19:30 Горилата Убонго има огромна рана на крака си. Но как се лекува 200-килограмова горила с ранен крак? Както става ясно, много внимателно. Екипът ветеринари е подложен на изпитание, докато се бори с проблема. Чували сте за кравеферми и птицеферми - ами за коралови ферми? Естер и нейният екип ще ни отведат зад кулисите на новата атракция. Виждали ли сте как се къпе ленивец? Малко хора са виждали. Но през лятото в Тенерифе не само туристите търсят как да се охладят.

30:00

25.11.2023 / 19:00 Той е известен като Птичаря на парк Лоро - Рафа е научният директор на фондацията. Всеки ден той се сблъсква с всякакви орнитологически въпроси - от папагалски до пингвински. Знаете филма Как да си дресираш дракон - днес Иняки ще се опита да дресира мравояд И той не е сигурен кое от двете е по-лесното . Мравоядите са инати, но чувствителни, и Иняки трябва да използва всякакви трикове, започвайки от любимия си - ванилово кисело мляко.

30:00

20.11.2023 / 22:30 Костенурката Федерика пристига от Италия след сблъсък с товарен кораб. Парк Лоро ще бъде неин вечен дом, но как тя ще сподели новата си квартира с другите? Чували сте за риба на сухо - пробвайте с костенурка. Игуаната Есмералда има подут корем и Хорхе е притеснен. Той се надява да е заради яйцата, но знае, че трябва да изчака да се излюпят. Стискаме палци за люспестите бебета.

30:00

20.11.2023 / 21:30 Костенурката Федерика пристига от Италия след сблъсък с товарен кораб. Парк Лоро ще бъде неин вечен дом, но как тя ще сподели новата си квартира с другите? Чували сте за риба на сухо - пробвайте с костенурка. Игуаната Есмералда има подут корем и Хорхе е притеснен. Той се надява да е заради яйцата, но знае, че трябва да изчака да се излюпят. Стискаме палци за люспестите бебета.

30:00

20.11.2023 / 21:00 Дилемата пред всеки парк за диви животни през 21-ви век е как да привлече и образова посетители, докато поддържа първокласни условия за животните и провежда научни изследвания и защита на околната среда. На Канарските остров, един зоопарк превръща това в изкуство. За последните 2 години парк Лоро е избран за най-добър зоопарк в света от абонатите на Трип Адвайзър, заради най-добрите възможни защита на животните и опазване на околната среда. Той вече е смятан за по-популярен от престижните зоологически градини в Сан Диего, Сингапур, Прага, Честър и Сейнт Луис.

30:00

12.11.2023 / 20:00 Като шеф на аквариума, Естер налага темпо, на което не се издържа - особено като е върху своя скутер. И тъй като един нормален ден включва алигатори, зеброви акули и медузи, наистина е нужен скутер! Когато служителите на парка и доброволци провеждат едно от своите прочути почиствания на плажа, няма да повярвате какво събират. Даже костенурка, спасена предната година с рибарска кука в гърлото, ще бъде пусната на свобода в океана. Това се казва хубав ден на плажа.

30:00

12.11.2023 / 19:00 Като шеф на аквариума, Естер налага темпо, на което не се издържа - особено като е върху своя скутер. И тъй като един нормален ден включва алигатори, зеброви акули и медузи, наистина е нужен скутер! Когато служителите на парка и доброволци провеждат едно от своите прочути почиствания на плажа, няма да повярвате какво събират. Даже костенурка, спасена предната година с рибарска кука в гърлото, ще бъде пусната на свобода в океана. Това се казва хубав ден на плажа.

30:00

12.11.2023 / 18:30 Императорския тамаринд Дали има един вечен проблем - оплешивява. Но не по главата, а по гърба. Това е мистерия за ветеринарите, но всичко сочи към двете палави маймунки, които са толкова сладки, че никога не бихте ги заподозрели. Всеки ден в парк Лоро се внимава за всички животни. Днес Кристина трябва да бъде още по-внимателна. Тя ще прави ултразвук на окото на делфина Юлисис, но може ли да го накара да задържи окото си отворено достатъчно дълго? Времето - и търпението - ще покажат.

30:00

11.11.2023 / 18:30 Търсенето на Немо донесе слава на рибите-клоун, но новата им популярност доведе до намаляване на броя им в световен мащаб. Ще проследим екип от аквариума, който започва програма за размножаване с надеждата да има много риби като Немо. Хорхе има 100-килограмов проблем. Белият тигър Лин Мао страда от болки в бедрото и ветеринарят трябва да постави диагноза. Проблемът е, че Лин Мао не реагира на упойката и Хорхе трябва да реши какво да прави... много бързо.

30:00

11.11.2023 / 17:30 Търсенето на Немо донесе слава на рибите-клоун, но новата им популярност доведе до намаляване на броя им в световен мащаб. Ще проследим екип от аквариума, който започва програма за размножаване с надеждата да има много риби като Немо. Хорхе има 100-килограмов проблем. Белият тигър Лин Мао страда от болки в бедрото и ветеринарят трябва да постави диагноза. Проблемът е, че Лин Мао не реагира на упойката и Хорхе трябва да реши какво да прави... много бързо.

30:00

11.11.2023 / 17:00 Като главен ветеринар в парк Лоро, Хорхе никога не знае какво ще дойде в клиниката му. От грижи за разгонени видри, през фламинги с красиви крака, до броненосци като танкове - денят му минава сред фауна от четирите края на планетата. Виждали ли сте възрастен мъж да прегръща костенурка? За Хавиер, това е част от работата. Той ще влезе във водите на Тенерифе с тракер в ръка, за да помогне за научно изследване - но първо трябва да открие костенурка на 2000 метра дълбочина в океана.