Филми

Специален отдел Q

Детектив Карл проваля акция и заради него един от партньорите му е убит а другия остава инвалид за цял живот. След този случай той е понижен и е изпратен в новосъздаден отдел.Неговата задача е да преглежда досиетата, за да прецени къде трябва да бъде подредено по важност. При прочитането на едно досие, в което са записани събраните доказателства по изчезването на млада жена, той открива доста сламки, за които да се хване, и да разнищи случая. Въпреки че това е извън неговата юрисдикция, той започва да разследва на своя отговорност, като много скоро разбира, че зад този случай стоят доста хора, които не искат да се знае нищо по въпроса.

Няма намерени епизоди


Подобни предавания

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Марко попада на мъртъв човек. Комисар Мьорк се досеща, че Марко притежава безценна информация и е решен да го открие и спаси.

Специален отдел Q: Пациент 64

Поредица от мистериозни изчезвания през далечната 2006 година очевидно са свързани с една и съща институция. Двама работници случайно откриват нещо тревожно в стар апартамент в Копенхаген – зад фалшива стена намират три мумифицирани трупа, седящи около маса. Четвъртото място е свободно... Случаят бързо е препратен на специален отдел Q, на бюрата на детектив Карл Мьорк и помощника му Асад. Двамата трябва да разберат кои са мумиите и за кого е предназначено четвъртото място. Издирвайки наемателя на апартамента, те надушват следи, водещи до дом за специални девойки на остров Спрогьо – там са се вихрели медицински експерименти с принудителна стерилизация. Макар това да е затворена страница в датската история, все още има информации, че такива експерименти продължават до днес. Карл и Асад се надпреварват с времето, за да предотвратят възможни нови убийства.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

В Ютланд е намерена бутилка с избледняла бележка, която е престояла в океана много време.Две неща се знаят със сигурност – бележката започва с думата "помощ" на датски, и е изписана с кръв. Тайнствената бутилка продължава своя път до бюрото на Карл Мьорк от Специален отдел "Q" – създаден, за да разнищва стари,неразкрити случаи – и отключва поредица от ужасяващи събития... Карл и неговият асистент Асад се оказват въвлечени в разследване,което ще ги сблъска с религиозните секти и строго пазените им тайни, с изчезнали братя и сестри, чиито семейства така и не са ги обявили за издирване."

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Недодяланият и сприхав Карл с колегата си, сириеца Асад, са начело на отдела по "студени случаи" на полицията в Копенхаген. Бивше ченге се самоубива, след като отчаяно го призовава да разреши убийството на двете му деца, близнаци – тийнейджъри. Детективският тандем се захваща със сложната мисия да разбере какво се е случило през 90-те години в едно от първокласните училища в страната – и каква е връзката със съвременността. Първоначално е заподозряна група ученици от горните класове, но разследването няколко пъти се връща отначало..