Документални

Технологичният ефект

Поредицата е портал към бъдещето, поглед към изобретенията, които са ни оформили през вековете. От електронни спортове до роботика, от домашни роботи до самоуправляващи се коли, ще изследваме потенциала водещите технологии да подобрят живота ни, без да игнорираме рисковете.Ще задоволим любопитството с изследване на технологичния напредък, който променя света. Като идентифицираме най-гениалните открития, ние отключваме бъдещето - днес. В този епизод ще изследваме работните места на бъдещето и защо не след дълго вашият колега може да бъде робот.

предстои 30:00

20.07.2024 / 23:30 В този епизод ще отидем на тестов полет за космически туристи високо над Земята. Това е само един от вариантите, налични за богатите авантюристи, които искат да избягат от гравитацията с пътешествие извън нашата атмосфера. Ще разгледаме и най-новите скафандри, разработени от НАСА за дейности извън космическите апарати.

предстои 30:00

20.07.2024 / 23:00 В този епизод ще проучим напредъка в авиацията, който включва летящи коли, разработвани от словашки и японски компании. Фирмите за споделено пътуване също обмислят въздушни варианти, като Юбер е сред работещите върху автономни градски летящи коли, които да избягват задръстванията из градовете. Тъй като небето в бъдеще ще бъде пълно с летящи превозни средства, управлението на въздушния трафик ще бъде от съществена важност.

30:00

15.07.2024 / 15:30 Поредицата е портал към бъдещето, поглед към изобретенията, които са ни оформили през вековете. От електронни спортове до роботика, от домашни роботи до самоуправляващи се коли, ще изследваме потенциала водещите технологии да подобрят живота ни, без да игнорираме рисковете.Ще задоволим любопитството с изследване на технологичния напредък, който променя света. Като идентифицираме най-гениалните открития, ние отключваме бъдещето - днес. В този епизод ще изследваме работните места на бъдещето и защо не след дълго вашият колега може да бъде робот.

30:00

14.07.2024 / 23:30 В този епизод ще посетим дома на бъдещето, където роботи и уреди се съчетават, за да създадат по-лесен и устойчив живот за човешките обитатели. От лични роботи до вътрешни хидропонни градини, електронните компании се конкурират да открият най-интуитивните решения за автоматизиране на домашните задачи. Ще изследваме също напредъка в технологиите на автомобилния свят, където дронове дават на водачите ранни предупреждения за предстоящи опасности.

30:00

14.07.2024 / 23:00 В този епизод ще видим някои от начините, по които технологията ни помага да решим големите съвременни проблеми с околната среда. От сателити, които картографират нивото на океаните, до разработването на устойчиви горива от водород, учените използват своята гениалност, за да намерят отговори, които ще подобрят живота ни в бъдеще.

30:00

13.07.2024 / 23:30 В този епизод ще отидем на тестов полет за космически туристи високо над Земята. Това е само един от вариантите, налични за богатите авантюристи, които искат да избягат от гравитацията с пътешествие извън нашата атмосфера. Ще разгледаме и най-новите скафандри, разработени от НАСА за дейности извън космическите апарати.

30:00

13.07.2024 / 23:00 В този епизод ще проучим напредъка в авиацията, който включва летящи коли, разработвани от словашки и японски компании. Фирмите за споделено пътуване също обмислят въздушни варианти, като Юбер е сред работещите върху автономни градски летящи коли, които да избягват задръстванията из градовете. Тъй като небето в бъдеще ще бъде пълно с летящи превозни средства, управлението на въздушния трафик ще бъде от съществена важност.

30:00

12.07.2024 / 23:30 В този епизод ще разгледаме как инженерите по роботика имитират природата. Два робота са разработени за движение по трудни терени. Трети е вдъхновен от кучетата и вече се използва в опасни среди, за да намали излагането на хората на риск. Ще видим как роботите правят стъпки в изследването на космоса с малки автономни превозни средства на Марс.

30:00

12.07.2024 / 23:00 Поредицата е портал към бъдещето, поглед към изобретенията, които са ни оформили през вековете. От електронни спортове до роботика, от домашни роботи до самоуправляващи се коли, ще изследваме потенциала водещите технологии да подобрят живота ни, без да игнорираме рисковете.Ще задоволим любопитството с изследване на технологичния напредък, който променя света. Като идентифицираме най-гениалните открития, ние отключваме бъдещето - днес. В този епизод ще изследваме работните места на бъдещето и защо не след дълго вашият колега може да бъде робот.

30:00

05.07.2024 / 23:30 В този епизод ще разгледаме как инженерите по роботика имитират природата. Два робота са разработени за движение по трудни терени. Трети е вдъхновен от кучетата и вече се използва в опасни среди, за да намали излагането на хората на риск. Ще видим как роботите правят стъпки в изследването на космоса с малки автономни превозни средства на Марс.

30:00

05.07.2024 / 23:00 Поредицата е портал към бъдещето, поглед към изобретенията, които са ни оформили през вековете. От електронни спортове до роботика, от домашни роботи до самоуправляващи се коли, ще изследваме потенциала водещите технологии да подобрят живота ни, без да игнорираме рисковете.Ще задоволим любопитството с изследване на технологичния напредък, който променя света. Като идентифицираме най-гениалните открития, ние отключваме бъдещето - днес. В този епизод ще изследваме работните места на бъдещето и защо не след дълго вашият колега може да бъде робот.

30:00

30.06.2024 / 23:30 В този епизод ще посетим дома на бъдещето, където роботи и уреди се съчетават, за да създадат по-лесен и устойчив живот за човешките обитатели. От лични роботи до вътрешни хидропонни градини, електронните компании се конкурират да открият най-интуитивните решения за автоматизиране на домашните задачи. Ще изследваме също напредъка в технологиите на автомобилния свят, където дронове дават на водачите ранни предупреждения за предстоящи опасности.

30:00

30.06.2024 / 23:00 В този епизод ще видим някои от начините, по които технологията ни помага да решим големите съвременни проблеми с околната среда. От сателити, които картографират нивото на океаните, до разработването на устойчиви горива от водород, учените използват своята гениалност, за да намерят отговори, които ще подобрят живота ни в бъдеще.

30:00

29.06.2024 / 23:30 В този епизод ще отидем на тестов полет за космически туристи високо над Земята. Това е само един от вариантите, налични за богатите авантюристи, които искат да избягат от гравитацията с пътешествие извън нашата атмосфера. Ще разгледаме и най-новите скафандри, разработени от НАСА за дейности извън космическите апарати.

25:00

29.06.2024 / 23:05 В този епизод ще проучим напредъка в авиацията, който включва летящи коли, разработвани от словашки и японски компании. Фирмите за споделено пътуване също обмислят въздушни варианти, като Юбер е сред работещите върху автономни градски летящи коли, които да избягват задръстванията из градовете. Тъй като небето в бъдеще ще бъде пълно с летящи превозни средства, управлението на въздушния трафик ще бъде от съществена важност.

30:00

28.06.2024 / 23:30 В този епизод ще разгледаме как инженерите по роботика имитират природата. Два робота са разработени за движение по трудни терени. Трети е вдъхновен от кучетата и вече се използва в опасни среди, за да намали излагането на хората на риск. Ще видим как роботите правят стъпки в изследването на космоса с малки автономни превозни средства на Марс.

30:00

28.06.2024 / 23:00 Поредицата е портал към бъдещето, поглед към изобретенията, които са ни оформили през вековете. От електронни спортове до роботика, от домашни роботи до самоуправляващи се коли, ще изследваме потенциала водещите технологии да подобрят живота ни, без да игнорираме рисковете.Ще задоволим любопитството с изследване на технологичния напредък, който променя света. Като идентифицираме най-гениалните открития, ние отключваме бъдещето - днес. В този епизод ще изследваме работните места на бъдещето и защо не след дълго вашият колега може да бъде робот.