Препоръчано от екипа на bgtime.tv

Есента на демона

Вторият сезон на криминалната драма ще постави героите пред серия мистериозни криминални случаи и тежки престъпления, разиграващи се на фона на величествения и мистичен град Велико Търново. "Есента на демона" ще събере отново любимите герои Мия Язова и Филип Чанов, в чиито роли влизат изключителните актьори Теодора Духовникова и Владимир Карамазов. Този път двамата полицаи ще трябва да разплетат сложна мистерия, която се крие зад редица убийства в един от най-красивите български градове. В продължението на криминалната драма зрителите ще могат да проследят разследване, изпълнено с много мистика от езотериката и българската история, постоянно напрежение, провокации и изненадващи разкрития.

Лекият път към вкуса

няма описание

Шарлот Грей

драма трилър, копродукция, 2001 г.реж. Джилиан Армстронгс Кейт Бланшет 14

Гренландия: Последно убежище

Младо семейство се бори за оцеляване, докато комета-убиец лети към Земята. Джон Гарити (Джерард Бътлър), неговата отчуждена съпруга Алисън (Морена Бакарин) и малкият им син Нейтън предприемат опасно пътуване към единствената си надежда за спасение. Докато се борят с ужасяващите последици от падащи фрагменти на кометата, нарастващата паника и беззаконие около тях, Гарити се сблъскват едновременно с най-доброто и най-лошото, заложено в човека. Глобалният апокалипсис е близо до своята кулминация и те ще трябва да направят последен отчаян опит да стигнат навреме до последното оцеляло убежище в далечна Гренландия.

Радиограмофон

1971 г. Комунистическият режим в България не гледа с добро око на западната музика. Партията пристъпва към смяна на имената на българо-мохамеданите. Ако не доброволно, то насила. В едно родопско село живеят баща и майка с две деца. Момченцето обича да слуша рок-енд-рол. Но тази музика е забранена и радиоапаратът му е счупен от кмета – новопокръстен и ревностен партиец. Баща му предприема дълго пътешествие през горите, за да отиде до града и да му донесе лампов радиограмофон от началото на века, за да слуша то музика, а по-възрастните – радио "Свободна Европа" и Би Би Си. След доста перипетии радиото е доставено благополучно.

Слоновете на Тайланд - вън от градовете

В миналото из горите на Тайланд работели 4000 слона и техните махути, но днес те вече не са добре дошли в Банкок. А от края на 80-те, когато правителството спира обезлесяването, те са и без работа. Все повече водачи на слонове се стичат в големите градове, а правителството се опитва да ги прогони от там, тъй като са риск за уличния трафик.

Тайната градина

Магичен нов прочит на обичания едноименен роман на Франсис Ходжсън Бърнет. Действието се развива в Англия през 1947 година и проследява съдбата на малко момиче, изпратено да живее с чичо си, в чието имение открива вълшебна градина.

В близък план Валери Йорданов

няма описание

Кървав диамант

Дани Арчър (Леонардо Ди Каприо) е в ролята на бивш наемник, станал контрабандист. Насред ужаса на гражданската война, обхванала Сиера Леоне, той и един рибар (Джимон Хансу) се заемат с две отчаяни мисии: да си върнат рядък розов диамант с огромна стойност и да спасят сина на рибаря, насилствено взет, въпреки че е още дете, в бунтовническите сили, които сеят терор из страната. Режисьор на това вълнуващо приключение е Едуард Зуик.

Лято в Истрия

Ан заминава за Хърватия, за да бъде шаферка на сватбата на приятелката си Лора. Тя не само намира брата на младоженеца Зоран за много привлекателен, но и е магически привлечена от близкото футболно игрище. Там вниманието ѝ привлича невероятно талантливият 12-годишен футболист Матиа. Анна прави видеозапис на играта на Матиа и го изпраща на шефа си в Мюнхен, но няма представа, че бащата на Матиа е Дарио, нейната детска любов.

Бригада нов дом

социален проект

Петият елемент

На всеки 5000 години се отваря врата между измеренията. В нашето измерение е Вселената с всичките многобройни и разнообразни форми на живот. В другата съществува един елемент, който не е направен от земя, въздух, огън или вода, а от антиенергия. Това "нещо", този безкраен мрак, чака търпеливо възможност да унищожи целия живот. На всеки 5000 години Вселената се нуждае от герой, а да се намери такъв през XXIII век в Ню Йорк е много трудна задача.

Случаите на Корморан Страйк

Минисериалът по бестселърите на Дж. К. Роулинг, написани под псевдонима Робърт Голбрейт, проследява ветерана Корморан Страйк (Том Бърк), който работи като частен детектив с ентусиазираната си секретарка Робин Елакот (Холидей Грейнджър) в малък офис на улица "Денмарк" в Лондон. Въпреки че има както физически, така и психически травми, прозорливостта на Страйк и опитът му се оказват ключови за разрешаването на сложните случаи, с които полицията не може да се справи.

Грохот на ринга

В свят, в който борбата между чудовища е глобален спорт и те са спортисти-суперзвезди, тийнейджърката Уини решава да последва стъпките на баща си. Тя започва да тренира симпатично чудовище-аутсайдер, уверена, че може да го превърне в шампион.

Рок завинаги

Въображаемият музикален клуб "Дъ Бърбън Рум" е туптящото сърце на мюзикъла "Рок завинаги" на режисьора Адам Шанкман, чието действие се развива по през 80-те години – най-богатият творчески период от историята на рокендрола. Стените са покрити с листовки, снимки, стикери на банди и рок звезди, разрешителни, електрически китари. Сотици сутиени висят от тавана над бара. Това е мястото, където музиката е религия, а рокзвездите са божества. "Рок завинаги" е историята за девойката от провинцията – Шери, и момчето от големия град – Дрю, които се срещат на Сънсет Стрип в Холивуд, в търсене на голямата си мечта – да се превърнат в рок звезди. Техният рокендрол романс е разказан чрез хитовете на "Деф Лепард", Джоан Джет, "Джърни", "Форинър", "Бон Джоуви" и др.

2 години война в Украйна

2 години от датата, на която Русия атакува пълномащабно Украйна, bTV се връща там, където започна всичко. На 24 февруари веднага след централните новини на bTV очаквайте специалното студио "2 години война в Украйна" с водещ Иван Георгиев. Ще ви отведем там, където се решава бъдещето на страната – линията на бойните действия. Разказ от разрушените градове и села в Украйна, в които може би никога хората няма да успеят да се върнат в домовете си. Защо, въпреки евакуацията, там все още има хора, избрали да живеят под непрекъснат обстрел? Как продължават военните действия и защо контраофанзивата не се случва по план? Ще успее ли Украйна да устои или Русия ще завземе още територии? И как събитията на фронта влияят и на бъдещето на Европа? Екипът на журналиста Стоян Георгиев, оператора Александр Осиченско и техническия сътрудник Марио Николчев отговарят на тези въпроси от най-критичната точка на войната. В сърцето на Украйна екипът на журналиста Цветана Балабанова, оператора Огнян Кръстев и техническия сътрудник Ивайло Ангелов ни показват как животът продължава, въпреки всичко. Ще ви срещнем с бесарабските българи, които избраха да останат в Украйна. Как хората адаптират ежедневието си, успяват ли да живеят, работят и дори да се забавляват, въпреки честите въздушни тревоги за ракетна атака? В студиото ще ви покажем и средствата на модерната война на дронове.

Алфа

Преподавател в катедра Наказателно-правни науки, Ръсин подготвя своето професионално завръщане към оперативната работа като ръководител на новосформиращия се отдел Серийни престъпления. Той трябва да избере хора за своя екип измежду четирима от своите студенти – Рая (Валентина Каролева), Крис (Спартак Апостолов), Филип (Георги Богданов) и Мина (Виолина Доцева). За подбора му помага психологът и бивша негова съпруга – Жана (Мария Силвестър) и неговият близък приятел и криминален журналист – Лео (Петър Андонов). Ръсин събира финалистите в неугледно място, което нарича Фризера – работното пространство, в което ще им предоставя стари случаи с променени имена и обстоятелства. Това, което никой не очаква, е завръщането на един сериен убиец, което ще промени изцяло хода на събитията и живота на всички.

Изгрев от север. Видин

1 - Градски маршрути

Моето име е Мелек

Изпълненият с напрежение сюжет ще запознае зрителите с двете близки семейства Карадаа и Ширхан, които планират да оженят децата си. Всичко звучи прекрасно, но красивата и независима Мелек не желае да сключи брак с Халил (Кутси). В деня на годежа им, тя бяга в Берлин с Алпай (Каан Чакър), когото тайно обича. От този ден нататък баща й, Сеит Али (Мехмед Чевик), се отрича от нея и семействата никога повече не споменават име й. Минават години и Мелек е вече щастлива майка на три деца. Един ден обаче тя разбира, че е неизлечимо болна. Нещастието я връхлита с пълна сила, когато с измама Алпай се развежда с нея и поема попечителството над децата им. Въпреки цялата си болка, Мелек се връща в родината си, за да се сдобри с баща си и да се опита да изгради наново живота си. Ще успее ли Мелек да си върне децата и любовта на близките си? Ще остане ли вярна на себе си, въпреки всички трудности, които я очакват? И дали чувствата на Халил към нея са се променили след толкова години?

Кецове

В началото на лятото шестима младeжи бягат от своите провали – в семейството, в любовта, с парите, с амбициите, в срещите с различните от тях. Бягат от агресията на Града, който "различните" са превзели. Всеки един от тях бяга по свой път на Изток от Ада към... най-далечната от Града възможна точка. Бягат към морския бряг и към свободата си. Един девствен залив ги събира, сближава и преоткрива за тях надеждата. Но дали бягството от агресията и града е възможно…?

Абсолютна власт

Лутър Уитни е съвършеният крадец единак, перфекционист, който предпочита да действа сам. Той върши работата си с педантично внимание, а животът му е съвкупност от детайли, изпипани с търпение и прецизност. Почти оттеглил се, след дълги години в затвора, той избира последна, изключително трудна мишена, с намерението да приключи с тази кариера. Подготвя се щателно, до най-дребния детайл. Но... плановете му са осуетени, когато се оказва свидетел на едно странно убийство, докато обира дома на Уолтър Съливан – могъщ вашингтонски бизнесменен. Този неочакван развой на събитията въвлича Лутър в смъртоносна игра на котка и мишка не само с полицията, но и с престъпниците – всички до един свързани с Белия дом...

Големите майстори: Клод Льолуш БУЛЕВАРДЕН РОМАН

драма, Франция, 2007 г., реж. Клод Льолуш с Фани Ардан, Доминик Пиньон, Одри Дана, Мишел Берние

Аз обичам България

няма описание

Похитена

Люис е на вид обикновен човек, но всъщност крие в себе си една обсесия: отмъщение срещу собственичката на магазин за цветя – Кати. Той я отвлича посред бял ден и я откарва у дома си, където я затваря в малка звукоизолирана стаичка. Люис ще се опита да извлече тъмна тайна от нейното минало.